ΨΑΡΙ ΚΑΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚOY | medlabnews

Responsive Ad Slot

Slider

ΨΑΡΙ ΚΑΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚOY



Γυναίκες που τρώνε ψάρι περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη.

Οι ερευνητές μελέτησαν γυναίκες στη Σουηδία και είδαν ότι όσες εξ αυτών περιελάμβαναν πολύ ψάρι στη διατροφή τους είχαν μικρότερο κατά 16% κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε διάστημα 10 ετών σε σύγκριση με εκείνες που έτρωγαν ψάρι λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι μάλιστα καλύτερο να επιλέγονται για κατανάλωση ψάρια πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, το σκουμπρί ή η σαρδέλα. Και αυτό διότι τα ω-3 φαίνεται ότι αποτελούν το «κλειδί» στην πρόληψη των εγκεφαλικών. Οπως εξήγησε η επικεφαλής της μελέτης δρ Σουζάνα Λάρσον, «τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού μέσω της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και των συγκεντρώσεων λιπιδίων στο αίμα».

Τα συμπεράσματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Αmerican Journal of Clinical Νutrition» προέκυψαν έπειτα από μελέτη 34.670 γυναικών ηλικίας 49-83 ετών.

Η μελέτη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενα ερευνητικά στοιχεία που έχουν δείξει τα οφέλη που έχει η κατανάλωση ψαριού στην υγεία των αγγείων. Για παράδειγμα, πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι μεσήλικοι και ηλικιωμένοι άνδρες που κατανάλωναν ψάρι σε καθημερινή βάση αντιμετώπιζαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης παραγόντων που οδηγούν σε καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά και διαβήτη

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

blogger
Copyright © 2015-2022 medlabnews All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων